20. februára 2010

Čokoládová torta s jahodami

150 g cukru., 3 lyžice kakaa., 3 vajcia., 80 g hrubej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., štipka soli., šálka kompótového ananásu., čokoládová poleva vo vrecúšku.,
Navrch: 250 g jahôd., 200 ml smotany na šľahanie., lyžica práškového cukru., stužovadlo šľahačky.,
Dve tretiny cukru zmiešame s kakaom a vymiešame so žĺtkami do peny, potom vmiešame múku s kypriacim práškom a štipkou soli. Z bielkov ušľaháme sneh, zašľaháme doň zvyšný cukor a vmiešame do cesta. Nalejeme ho do tukom vymastenej a múkou posypanej formy a upečieme. Po vychladnutí pokryjeme povrch kúskami ananásu a zalejeme čokoládovou polevou rozohriatou vo vodnom kúpeli.Necháme ju stuhnúť. Ušľaháme smotanu s cukrom a stužovadlom a nanesieme na vychladnutý korpus. Na povrch poukladáme aspoň dve vrstvy na plátky nakrájaných jahôd. pocukrujeme až pred podávaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára