7. decembra 2012

Ázijský šošovicový šalát s koriandrom

250 g šošovice., 400 g predvarených zemiakov., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 2 mrkvy., 2 PL maslového tuku., 2 KL zmesi korenia kar., 200 ml zeleninového vývaru., 1 zväzok koriandru.,
Šošovicu namočíme do vody a varíme 15 a 20 minút. Zemiaky ošúpeme, nakrjame na kocky a varíme v osolenej vode. Cibuľu, cesnak a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky a pražíme v hrnci na rozpálenom maslovom tuku 5 minút. Poprášime zmesou kari korenia, krátko povaríme a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme šošovicu a zemiaky, nasekaný koriander a všetko spolu premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára