30. decembra 2012

Plnené oriešky

600 g polohrubej múky., 300 g palmarínu., 200 g práškového cukru., 250 g mletých orechov., 1 vajce., 1/2 prášku do pečiva.,
Plnka: 4 žĺtka., 200 g práškového cukru., 250 g masla., vanilínový cukor., 
Všetky suroviny spolu vymiešameVypracujeme hladké cesto. Formičky na oriešky vysypeme múkou a plníme ich pripravenou zemesou. V ceste nechávame jamku, aby bolo kde naplniť plnkou. V rúre ich pečieme do ružova. Po upečení ich necháme vychladnúť a jednotlivé "poloriešky" spájame plnkou na celý oriešok.. Vyváľame v práškovom cukre alebo ich ním posypeme. Necháme ich 2 - 3 dni postáť.
Plnka: Žĺtky a cukor vyšľaháme nad parou kým nezhustnú. Maslo vymiešame a postupne doň primiešavame vychladnutú masu. Plnka je jemne žltá.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára