6. decembra 2012

Údené mäso so šampiňónmi v lístkovom ceste

800 g vareného údeného mäsa., 250 g lístkového cesta., 1 veľká cibuľa., 200 g šampiňónov., 2 PL oleja., 1 PL tymianu., soľ., mleté čierne korenie., 250 g lístkového cesta., hladká múka na dosku., 1 vajce na potretie., 
Cibuľu ošúpeme, šampiňóny očistíme. Cibuľu nakrájame na kocky, šampiňóny na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu. Pridáme šampiňóny a tymian. Zmes osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát a rozprestrieme na ňom šampiňóny. Navrch položíme mäso a zabalíme ho. Okraje cesta založíme. Balíček prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Vložíme ho do horce rúry a 10 minút necháme zapiecť. Potom teplotu znížime a mäso dopekáme 45 minút. Pred podávaním ho necháme trochu vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára