24. júna 2013

Sviečková na smotane

800 g hovädzieho zadného., slanina., 4  až 5 ks stredne veľkej mrkvy., 2 petržleny., polovička zeleru., 3 bobkové listy., čierne korenie., nové korenie., soľ., tymian., maslo., polohrubá múka., kyslá smotana., šľahačka, citrón., štipka cukru., brusnice., 
Mäso prešpikujeme kúskami slaniny. V hrnci speníme dve menšie cibule a orestujeme ich. Pridáme k nemu nahrubo nastrúhanú mrkvu, celé korenie, nové korenie, bobkový list, tymian a všetku zvyšnú koreňovú zeleninu, osolíme. Po 5 minútach restovania zalejeme vodou a varíme asi 1,5 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a uložíme na teplé miesto. Z nálevu vyberieme bobkový list a bobule korenia. Rozmiešame si kyslú smotanu s vodou a múkou a cez sitko prepasírujeme do hrnca so zeleninou. Varíme ďalších 10 minút. Potom omáčku rozmixujeme. Omáčku dochutíme citrónovou šťavou a cukrom podľa potreby. Mäso nakrájame na plátky a na tanieri polejeme omáčkou, k mäsu položíme plátok citrónu so šľahačkou a brusnicami. Podávame s knedľou alebo s cestovinou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára