27. júna 2013

Grilované papriky v oleji

12 menších farebných paprík., 1 hlavička cesnaku., tymian., rozmarín., 600 ml olivového oleja., soľ.,
Papriky zbavíme semienok, umyjeme a necháme odkvapkať. Papriky rozložíme na plech, potrieme olejom a pečieme asi 8 minút, obrátime a pečieme i na druhej strane. Dávame pozor, aby sa šupka príliš nespálila. Do panvice nalejeme 50 ml oleja, rozohrejeme ho a necháme na ňom zosklovatieť cesnak. Primiešame bylinky. Zmes necháme mierne vychladnúť. Potom ich zmiešame so zvyšným olejom a všetko osolíme. Grilované papriky naukladáme do pohárov a zalejeme ochuteným olejom. Zatvoríme a necháme asi 4 týždne odležať.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára