8. júla 2013

Babičkin slivkový koláč

Mrvenička: 200 g hladkej múky., 100 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 100 g zmäknutého masla alebo margarínu.,
Cesto: 150 g zmäknutého masla alebo margarínu., 150 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 4 vajcia., 100 g hladkej múky., 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker., 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna.,
Náplň: 500 g polotučného tvarohu., 50 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., šťava z polovice citróna., 100 ml mlieka., 1 kg sliviek., 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker.,
Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme.  Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech.
Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 
Upečený múčnik necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára