21. júla 2013

Citrónové tiramisu

150 g dlhých piškót., 50 g práškového cukru., 1 citrón., 80 ml citrónového likéru., 3 KL instantnej kávy.,
Krém: 250 g syra mascarpone., 300 g jemného tvarohu, 200 ml kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru., 150 g práškového cukru., 2 žĺtky.,
Do 50 ml vody vysypeme 50 g práškového cukru a varíme, kým sirup nezačne hustnúť. Potom k nemu pridáme šťavu z jedného citróna, likér, kávu, premiešame a necháme vychladnúť. K syru mascarpone primiešame tvaroh, kyslú smotanu a vanilínový cukor. Potom pridáme žĺtky vymiešané s práškovým cukrom. Do citrónovo kávovej zmesi postupne namáčame piškóty, ktoré ukladáme na dno užšej a hlbšej formy. Na ne natrieme vrstvu krému, opäť namočené piškóty a krém. Dezert necháme odležať niekoľko hodín v chladničke. Pred podávaním ho ozdobíme tenkými hoblinkami citrónovej kôry.
Tip: Ak do krému pridáme želatínu krém lepšie stuhne a dezert sa bude ľahšie vyberať z formy a krájať.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára