4. februára 2011

Široké rezance s hubami

300 g širokých rezancov., soľ., olivový olej., 300 g čerstvých húb., 1 malá cibuľa., mletá rasca., 80 g tvrdého syra., petržlenová vňať.,
Rezance uvaríme v osolenej vode, scedíme, prepláchneme vodou a necháme na site odkvapkať. Na 3 lyžiciach olivového oleja opražíme očistené, pokrájané huby, pridáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opekáme 3 minúty. Podlejeme trochou vody, osolíme, posypeme mletou rascou a dusíme 5 minút. Počas dusenia občas premiešame. Rezance preložíme do misy, pridáme huby, premiešame a rozdelíme do tanierov. Posypeme posrúhaným syrom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára