3. februára 2011

Slaný cisársky trhanec

4 vajcia., 1,5 dl mlieka., 120 g polohrubej múky., 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva., soľ., olej., 80 g údenej prerastenej slaniny., 100 g šunky., 1 pór., petržlenová vňať., 
Žĺtky rozšľaháme v mlieku, pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a trochou soli a nakoniec vmiešame tuhý sneh, vyšľahaný z bielkov. Cestíčko vylejeme na olejom vymastenú väčšiu panvicu a pri strednej teplote pečieme 3 minúty. Cesto otočíme a pečieme 2 - 3 minúty. Upečené cesto potrháme dvoma vidličkami na kúsky a preložíme na teplé miesto. V druhej panvici opražíme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme na rezance pokrájanú šunku, umytý, pokrájaný pór a za stáleho miešania krátko opražíme. Osolíme a premiešame. Trhanec rozdelíme na taniere, posypeme opraženou zmesou a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára