4. februára 2011

Zapekané medailóniky

600 g bravčového karé., soľ., mleté čierne korenie., olej., 600 g paradajok., 4 lyžice paradajkového pretlaku., tymian., 150 g brokolice., 150 g mozzarelly., 
Bravčové mäso pokrájame na hrubšie rezne a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na troche oleja z oboch strán. Vyberieme a uložíme na teplom mieste. Paradajky vložíme na 2 minúty do vriacej vody, vyberieme, ošúpeme a pokrájame. Zapekaciu misu natrieme olejom, uložíme do nej opečené mäso, obložíme pokrájanými paradajkami, na ružičky rozobratou brokolicou, pokvapkáme paradajkovým pretlakom, ochutíme soľou, tymianom a dáme na 5 minút zapekať do vyhriatej rúry. Mozzarellu pokrájame, uložíme na zapečené medailóniky a zapekáme, kým sa syr nezačne topiť.        

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára