3. februára 2011

Slaný koláč

250 g polohrubej múky., 1 lyžička soli., 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva., 4 vajcia., 120 g masla., 1 zväzok byliniek (petržlenová vňať., pažítka., medovka)., 1 pór., 3 dl kyslej pochúťkovej smotany., mleté čierne korenie., maslo a múka na vysypanie plechu.
Múku premiešame so soľou a kypriacim práškom. Pridáme 1 žĺtok, zmäknuté, pokrájané maslo a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme tak, aby presahovalo až na okraj okrúhlej formy na pečenie. Formu vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou a vyplníme ju rozvaľkaným cestom. Spodok popicháme vidličkou. Umyté bylinky pokrájame, pór umyjeme a pokrájame na kolieska. Smotanu vyšľaháme s tromi vajciami a bielkom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, vmiešame bylinky a pór, vylejeme na pripravené cesto a v stredne vyhriatej rúre upečieme do zlatista.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára