4. decembra 2010

Cestoviny s lososovo smotanovou omáčkou

1 balík cestovín reginette (dlhé ploché cestoviny s vlnkovým okrajom)., 1/2 cibule., 1 strúčik cesnaku., 150 g mrazeného hrášku., 1 PL masla., 100 ml zeleninového vývaru., 300 ml smotany na varenie., 1 PL nakladaného kôpru., soľ., mleté biele korenie., 1 žĺtok., 300 g lososa., 1 až 2 PL nasekanej bazalky.,
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nadrobno pokrájame a podusíme na masle. Pridáme hrášok, osolíme, okoreníme a prilejeme vývar. Varíme 5 minút. Lososa nakrájame na tenké pásiky. Hrášok zmiešame spolu so smotanou a kôprom, zmes privedieme do varu, pridáme soľ a korenie, odstavíme a primiešame žĺtok. Pridáme lososa a prikryté dusíme na slabom ohni asi 3 minúty. Cestoviny zlejeme, necháme krátko odkvapkať, premiešame s omáčkou a posypeme nasekanou bazalkou. 
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára