5. decembra 2010

Ragú s paprikou a rozmarínom

2 cibule., 2 strúčiky cesnaku., 1,5 žltej papriky., 4 veľké kuracie stehná., morská soľ., mleté čierne korenie., 3 PL olivový olej., 800 g lúpaných paradajok (1 konzerva)., 2 vetvičky rozmarínu., 
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na osminky. Cesnak ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Papriku umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Rozmarín umyjeme, osušíme, otrháme a najemno nasekáme. Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a poprekrajujeme v kĺbe. Mäso dobre osolíme a okoreníme. V pekáči rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán sprudka opečieme. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a spolu so šťavou aj s paprikou, cibuľou a cesnakom pridáme k mäsu. Dochutíme rozmarínom. Pekáč preložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme 40 až 50 minút. Osolíme, okoreníme a horúce podávame. Vzniknutú omáčku môžeme podľa potreby rozriediť bielym vínom. Ku kuraciemu ragú sa hodí biely chlieb.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára