2. decembra 2010

Jablkový šalát s hrozienkami

2 väčšie jablká., citrónová a pomarančová šťava., 1 KL medu., 100 g tvrdého syra., 2 PL hrozienok., 2 PL jadier vlašských orechov., 
Jablká olúpeme, nakrájame na menšie kocky a ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou alebo ich na chvíľu ponoríme do studenej vody zmiešanej s citrónovou šťavou. Med premiešame s 1 PL pomarančovej šťavy, pridáme dôkladne umyté a osušené hrozienka a pokrájané vlašské orechy. Syr nakrájame na kocky, zmiešame ho s jablkami a medovou zmesou. Šalát podávame samotný alebo ochutený lyžicou bieleho jogurtu spolu s cereálnymi sušienkami. Orechy môžete nahradiť slnečnicovými alebo tekvicovými jadierkami.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára