4. decembra 2010

Paradajková omáčka s cesnakom

1 ks stonkového zeleru., 800 g paradajok., 3 strúčiky cesnaku., 2 cibule., 6 PL olivového oleja., 125 ml pradajkovej šťavy., soľ., mleté čierne korenie., 2 KL talianskych byliniek (zmesi na špagety)., 100 g miešaných olív bez kôstky., 1 PL masla., 3 vetvičky bazalky.,
Stonkový zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Paradajky sparíme, ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame nadrobno. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu s cesnakom opečieme na oleji, po 3 minútach pridáme zeler a paradajky, zamiešame a krátko podusíme. Prilejeme paradajkovú šťavu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a talianskymi bylinkami. Varíme asi 20 minút. Olivy rozpolíme alebo nakrájame na mesiačiky, pridáme do omáčky a 5 minút povaríme. Primiešame nasekanú bazalku, maslo, zamiešame a môžeme podávať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára