23. júna 2011

Čerstvé kuracie stehna v hríbovej marináde s grilovanými šampiňónmi plnenými slaninkou a kozím syrom

150 g Čerstvých kuracích stehien HYZA v hríbovej marináde., 5 ks stredne veľkých hlavičiek šampiňónov., 50 g anglickej slaninky., 100 g čerstvého kozieho syru., 1 lyžica medu., štipka tymiánu., mleté čierne korenie., morská soľ., olivový olej., Chlieb gazdovský značky Penam., 
Naložené Kuracie stehná pripravíme na grilovanie. Šampiňóny dobre umyjeme, oddelíme nožičky od klobúčikov. Klobúčiky otočíme a z neho vytvorenú lodičku naplníme nadrobno nasekanou anglickou slaninkou. Na naplnenú lodičku dáme koliečka kozieho syru, pokvapkáme medom a dáme na gril. Mäso aj šampiňóny dávame na rozpálený záhradný gril spoločne a pečieme cca 15 min. Mäso rovnomerne otáčame tak, aby sa nespálilo. Grilujeme tak dlho, pokiaľ sa syr neroztečie. Mäso je celkom hotové, keď sa dá ľahko oddeliť od kosti. Ako prílohu servírujte opečený Chlieb gazdovský značky Penam. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára