22. júna 2011

Večka plnená grilovaným ovocím s vanilkovým krémom

4 balenia Večky značky Penam (ľubovoľnej príchute)., 2 balíčky jahôd., 3 zelené jablká., kryštálový cukor.,
Na prípravu vanilkového krému: 250 ml sladkej smotany., 250 ml mlieka., žĺtka z 4 vajec., 1 vanilkový lusk., 100 g kryštálového cukru.,
Očistíme jahody a rozrežeme ich na polovice. Umyjeme a ošúpeme zelené jablká a rozrežeme ich na štvrťky. Jablká posypeme kryštálovým cukrom. Takto pripravené ovocie ugrilujeme na grile. Večku Penam rozrežeme pozdĺžne a naplníme ich ugrilovaným ovocím. Naplnenú večku podávame s horúcim vanilkovým krémom.
Vanilkový krém: V osobitnej miske rozšľaháme žĺtka a sladkú smotanu. Necháme zohriať mlieko. Do horúceho mlieka (pokiaľ sa ešte nevarí) pridáme zrnká vanilkového lusku a opatrne vlejeme zmes žĺtok a smotany cez sitko. Za stáleho miešania privedieme do varu. Následne zmes odstavíme a servírujeme s večkou plnenou grilovaným ovocím.
TIP: Večky môžete plniť ľubovoľným ovocím, ktoré sa dá grilovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára