22. júna 2011

Pečené jablko v pahrebe plnené klobáskou a cesnakovým dressingom

Zoborská klobáska značky HYZA., 4 väčšie jablká., olivový olej., 1 strúčik cesnaku., rozmarín., tymian., na balenie jablka – alobal.,
Na prípravu cesnakového dressingu: cesnak., kyslá smotana., pažítka.,
Klobásku nakrájame na malé kocky. Kocky premiešame s olivovým olejom, najemno nasekaným strúčikom cesnaku, nakrájaným rozmarínom a tymianom. Jablko zrežeme z jednej strany (vrch si odložíme) a vnútro vydlabeme tak, aby nám vznikol súdok, ktorý napĺňame klobáskovou zmesou. Jabĺčko prikryjeme vrchom, ktorý sme si predtým odložili. Jablko zabalíme do alobalu. Smerom nahor (aby sa nevyliala šťava z klobáskovej zmesi) ho vložíme do pahreby a zasypeme uhlíkmi. Po cca 30 minútach ho vyberieme z pahreby. Jablko servírujeme odbalené a poliate cesnakovým dressingom.
Ako pripravíme cesnakový dressing: Najemno nakrájame cesnak a pažítku. Takto pripravené ingrediencie rozmiešame s kyslou smotanou. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára