21. augusta 2011

Fínsky šalát

200 g varenej cvikly., 200 g mrkvy., 1 malá cibuľa., 1 jablko., 2 lyžice bieleho jogurtu., 2 lyžice majonézy., 4 lyžice štipľavého kečupu., 1 lyžica strúhaného chrenu., soľ., čierne korenie.,
Cviklu uvarenú dopredu v šupke olúpeme a nakrájame ju na kocky. Všetku čerstvú koreňovú zeleninu olúpeme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu najemno pokrájame a jablko nakrájame na malé kúsky. Zmes premiešame, osolíme a jemne okoreníme. Majonézu zmiešame s jogurtom, pridáme kečup a chren. Pripravenú omáčku zamiešame do šalátu a necháme ho niekoľko hodín v chlade uležať. Podávame s tmavým fínskym chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára