30. novembra 2012

Bojnický závin


300 g hladkej múky., 40 g kvasníc., 160 g masla., 30 g práškového cukru., 3 vajcia., marhuľový džem., tuk na potretie plechu
Do preosiatej múky rozdrobíme droždie a tuhé maslo, dobre premiešame a vytvoríme mrveničku. Pridáme práškový cukor, 1 vajce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto. Z cesta sformujeme guľu, ktorú zavinieme do čistej utierky. Utierku s cestom zavesíme na varešku a na dve hodiny ju ponoríme do studenej vody. Po dvoch hodinách cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku 1 cm. Stred potrieme marhuľovým džemom a okraje cesta preložíme cez seba. Závin preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára