7. novembra 2012

Sviečková

1 kg hovädzieho mäsa., 350 g mrazenej zeleniny na sviečkovú (mrkva a petržlen)., 1/2 zeleru buľvy., 2 cibule., ocot., 2 bobkové listy., mleté čierne korenie., soľ., olej.,  500 ml smotany na varenie., hladkú múku., horčicu., knedľa., 
Mäso nakrájame na pláty, jemne naklepeme okoreníme, osolíme, natrieme horčicou. Na rozohriatom oleji sprudka opečieme z oboch strán a vyberieme. Zeleninu na sviečkovú, zeler a cibuľu, nakrájame na kocky a dáme do výpeku dusiť. Prilejeme vodu, okoreníme, osolíme a pridáme bobkový list. Pridáme opečené mäso a necháme variť dokiaľ nezmäkne. Keď je už mäso mäkké vyberieme ho von. Vyberieme tak isto bobkový list. Zeleninu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme znovu bobkový list a zahustíme smotanou v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme octom, korením, soľou prípadne horčicou. Na tanier uložíme knedle, mäso a prelejeme pripravenou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára