6. novembra 2012

Zázvorová kačica

100 g póru., 50 g zázvoru., 5 PL ananásovej šťavy., 4 PL sójovej omáčky, 3 PL oleja., 2 plátky ananásu., 1 kačicu., 1 KL škrobovej múčky., 1/2 l bieleho vína., korenie., soľ.,
Kačicu rozdelíme na 8 častí a osolíme. Na panvici zohrejeme olej, na ktorom asi 10 minút opekáme naporciovanú kačicu. Zázvor ošúpeme a nadrobno nastrúhame, pór nakrájame na rovnomerné kolieska. Kačicu vyberieme z panvice a na výpeku opražíme zázvor s pórom. Pridáme víno, sójovú omáčku, korenie, kačicu a spolu dusíme 15 minút. Potom kačicu z panvice opäť vyberieme. Omáčku prepasírujeme, zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v ananásovej šťave a necháme zovrieť. Pridáme ananás nakrájaný na kúsky, jednotlivé porcie kačice, všetko spolu ohrejeme a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára