6. novembra 2012

Kačica na víne

2,5 dl červeného vína., 2 jablká., 1 kačicu (cca 1 kg)., 1 cibuľu., mleté čierne korenie., mletú rascu., soľ.,
Umytú, očistenú kačicu zvonka a zvnútra osolíme. Vložíme do pekáča, posypeme korením, rascou, do dutiny vložíme umyté a prekrojené jablká, podlejeme vodou a prikryjeme alobalom. Dáme do rúry a pri teplote cca 200 stupov C pečieme asi 30 minút. Potom kačicu otočíme, časť výpeku odoberieme, podlejeme polovicou vína a pečieme ďalších 30 minút. Mäso pravidelne podlievame výpekom počas celej doby pečenia. Po hodine kačicu vyberieme a vložíme do hlbšej servírovacej misy. Odoberieme mastnú časť výpeku, dáme na panvicu a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Zalejeme zvyšným vínom a za stáleho miešania varíme, kým sa asi polovica šťavy neodparí. Výslednou omáčkou polejeme kačicu, ktorú tesne pred podávaním môžeme ozdobiť jablkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára