7. novembra 2012

Plnené chlpaté knedle s kyslou kapustou

800 g uvarených zemiakov., 2 vajcia., soľ., 70 g krupice., 250 g hrubej múky., 400 g kyslej kapusty., 30 g masti., mleté čierne korenie., 30 g údenej slaniny., cibuľa., klobásku., 
Zemiaky uvaríme deň vopred v šupke. Olúpeme a postrúhame ich na dosku. Pridáme krupicu a múku, osolíme a rozmiešame s dvoma vajcami. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré plníme pripravenou klobásou (môže byť aj párok alebo údené mäso). 
Knedle dobre uzatvoríme, zaguľatíme a dáme variť do slanej vody. Varíme približne 10 minút, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Podávame s udusenou kyslou kapustou, poliate roztopenou masťou a slaninkou alebo udusenou cibuľkou.

2 komentáre: