7. novembra 2012

Morčacina na jablkách

600 g morčacích pŕs., 4 jablká., 125 ml smotany., 250 ml bieleho vína., 1 KL citrónovej šťavy., 2 PL cukru., 2 PL oleja, 1 KL škorice., 2 KL chrenu., mleté čierne korenie., soľ.,
Morčacie mäso pokrájame na medailóniky. Rukou ich zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme. Medailóniky z každej strany rýchlo opečieme na oleji a uložíme do misy. Jablká nakrájame. Víno uvaríme so 125 ml vody, s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou. pridáme jablká a podusíme asi 3 minúty. Vyberieme a necháme odkvapkať. Výpek zriedime vývarom z vína. Vmiešame chren, smotanu a chvíľu ešte povaríme. Posolíme, okoreníme. Mäso obložíme jabĺčkami a prelejeme omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára