24. mája 2013

Pečené krídla v horčicovej marináde

1 kg kuracích krídel.,
Marináda: 4 PL olivový olej., 1 PL citrónová šťava., 2 PL horčica dijonská., 6 strúčikov cesnaku., 2 KL soli., 1 KL biele mleté korenie., 
Prelisovaný cesnak zmiešame s olejom a ostatnými surovinami. Umyté a osušené kuracie krídla premiešame s marinádou a uložíme aspoň na dve hodiny do chladničky odstáť. Občas premiešame. Na plech si uložíme papier na pečenie a rozložíme naňho marinované krídla. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov C cca 45 - 50 minút. V polovičke doby pečenia krídla otočíme, aby sa pekne zapiekli z obidvoch strán. Podávame so zemiakovou kašou a horčicovou majonézou. Horčicovú majonézu si pripravíme tak, že k 150 g základnej majonézy pridáme 3 PL horčice a podľa potreby zjemníme cukrom.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára