2. mája 2013

Vajcia s fazuľkovou omáčkou

600 g zelených fazuliek., soľ., 4 vajcia., 50 g masla., 40 g hladkej múky., ocot., 2 PL kryštálového cukru., 500 ml mlieka., 100 ml smotany., 4 PL kôpru.,
Fazuľky povaríme v osolenej vode. Scedíme a vývar uchováme. Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a rozpolím. V hrnci pripravíme z masla a múky svetlú zápražku. Zalejeme ju 500 ml vývaru z fazuliek a rozšľaháme. Pridáme ocot, cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Po 10 minútach prilejeme mlieko so smotanou a za občasného miešania varíme do zhustnutia. Nakoniec do omáčky vmiešame fazuľky a prehrejeme. Pokrm dochutíme soľou, korením a kôprom. Vajcia i s omáčkou rozdelíme na taniere. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára