16. septembra 2016

Karfiol s mrkvou na karí

2 stredne veľké karfioly, soľ, 250 g mrkvy, 2 cibule, 500 g rajčiakov, 1 čili paprička, lyžička ďumbiera, petržlenová vňať, viazanička koriandra, 4 lyžice oleja, ½ lyžičky čiernych alebo žltých horčicových semienok, 1 lyžička mletej rasce, ½ lyžičky kurkumy, 1 lyžička soli, ½ lyžičky cukru, 3 lyžičky karí korenia, 2 plnotučné biele jogurty, 1 smotanový jogurt, soľ, korenie, štipka cukru, niekoľko lístkov mäty piepornej, citrónová kôra
Karfiol očistíme, umyjeme a rozdelíme na ružičky. Blanšírujeme v osolenej vode asi 5 minút. Zlejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Očistenú cibuľu zbavíme šupky a nakrájame na malé kocky. Rajčiaky ošúpeme, rozštvrtíme, dužinu nakrájame. Čili papričku rozkrojíme po dĺžke, zbavíme jadierok a nakrájame. Bylinky umyjeme, osušíme, poodtŕhame zo stoniek a najemno posekáme. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Pridáme horčicové semienka, rascu, ďumbier a cibuľu a asi minútu dusíme. Pomaly pridávame kurkumu, rajčiaky a mrkvu osolíme, pridáme cukor a polovičku petržlenovej vňate, podusíme a pridáme karfiol. Napokon dochutíme karí korením a zvyšnými bylinkami a ešte 5 minút podusíme. Podávame s jogurtovým nálevom, ktorý pripravíme vymiešaním jogurtov s posekanou mätou a citrónovou kôrou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára