5. septembra 2016

Letný šalát z darov mora

500 g chobotničiek., 40 g garnátov., 1/2 konzervy trpaslíčej palmy (žumara nízka)., 200 g zelených výhonkov šparglí., 2 hlávkové šaláty., 4 malé rajčiaky., šťava z citróna., olej., nadrobno posekaná petržlenová vňať., 1/2 pohára suchého bieleho vína., štipka soli a čierneho korenia.,
Garnáty a chobotničky varíme 10 minút vo vode, do ktorej sme naliali víno. Vyberieme ich a poukladáme na misu. Hlávkový šalát očistíme a vyberieme srdiečka. Výhonky špargle uvaríme, vyberieme z vody a necháme vychaldnúť. Trpaslíčiu palmu (žumaru nízku) nakrájame šikmo na kolieska, paradajky na švrťky. Poukladáme ich na misu spolu s chobotničkami a garnátmi. Potom do misky dáme 3 lyžice oleja, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a nadrobno nakrájaný petržlen. Zmiešame a nalejeme na zeleninu a dary mora. Pred podávaním vložíme na 20 minút do chladničky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára