6. septembra 2016

Šalát s garnátmi a hrebenatkami

8 hrebenatiek., 16 garnátov.,biele víno., aromatické bylinky., 3 šalátové uhorky., mladá cibuľka., lyžica nadrobno posekaného kôpru., niekoľko reďkvičiek s lístkami., olej., soľ., čierne korenie.,
Nálev – 4 lyžičky olivového oleja., lyžička aromatického octu., lyžička mletej červenej papriky., lyžička cukru., jogurt., soľ.,
Mrazené hrebenatky a garnáty, ktoré sú už očistené, vložíme do panvice s olejom, podlejeme bielym vínom, pridáme aromatické bylinky, posolíme, okoreníme a 10 minút dusíme na miernom ohni. Mladú cibuľku nakrájame na kolieska. Pomocou špeciálneho nástroja vykrojíme zo šalátových uhoriek guľky. Na misu poukladáme dusené garnáty a hrebenatky, uhorkové guľky, cibuľku, nakrájaný kôpor a napoly prekrojené reďkvičky s lístkami. Pokvapkáme ich nálevom, ktorý sme pripravili zmiešaním oleja, octu, mletej červenej papriky, cukru, soli a jogurtu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára