14. septembra 2016

Rímsky šalát so šunkou a kukuricou

hlávka rímskeho šalátu., čakanka., 100 g sterilizovanej kukurice., 300 g brokolice., soľ., 4 vajcia., 30 g rajčiakov., 100 g varenej šunky., 200 g syru gouda., 50 g zelených olív plnených paprikou.,
Nálev – 2,5 dl dressingu thousand – islands., 5 lyžíc vývaru., 2 – 3 lyžice vínneho octu., lyžička kečupu., soľ., čierne korenie.,
Šalát a čakanku očistíme, umyjeme a roztrháme na menšie kúsky. Uvarenú alebo sterilizovanú kukuricu dáme odkvapkať. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky, stonky nakrájame na drobné kúsky a takto pripravenú ju povaríme v slanej vode 4 – 6 minút. Keď ju vyberieme, opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme, ošúpeme a nakrájame na štvrťky. Rajčiaky umyjeme a nakrájame na plátky. šunku a syr nakrájame na pásiky. Všetky prísady zmiešame a pridáme odkvapkané olivy. Potom zmiešame spolu prísady do nálevu, dochutíme a nalejeme na šalát, ktorý opäť opatrne premiešame a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára