28. decembra 2011

Diétne morčacie medailóniky

1,5 kg morčacích pŕs., soľ., hladká múka., majoránka., sušený cesnak., mleté čierne korenie., 1 1/2 väčšej cibule., vegeta., olej., 3 dcl bujónu (vody).,
Morčacie prsia si narežeme na plátky (rezne), ktoré osolíme. Pripravíme si múku na obaľovanie. V múke rozmiešame majoránku, sušený cesnak., mleté čierne korenie. Mäso obalíme v múke a prudko rýchlo opečieme na oleji. Opečené morčacie prsia uložíme do pripravenej zapekacej misy, navrch poukladáme narezanú cibuľu na prúžky, podlejeme bujónom alebo vodou, nakoniec posypeme vegetou. Zapekacu misu prikryjeme a mäso dáme do vyhriatej rúry na 250 stupňov C na 15 minút. Potom morčacie prsia odkryjeme a necháme piecť 30 minút pri 180 stupňoch C. Podávame z ryžou a kyslou uhorkou.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára