21. decembra 2011

Jednohubky

8 malých zemiakov., 2 lyžice oleja., 1 väčšia cibuľa., 4 lyžice paradajkového pretlaku., 1 strúčik cesnaku., 100 g šunky., 100 g syra s bielou plesňou., 100 g majonézy., mleté čierne korenie., 1 lyžička francúzskej horčice., 2 lístky čerstvej bazalky., petržlenová vňať., 
Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, ošúpeme, prekrojíme na polovice a necháme vychladnúť. Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame, cesnak ošúpeme, nahrubo nasekáme, šunku pokrájame nadrobno a syr na malé kocky. Polovicu cibule, paradajkový pretlak, cesnak a trochu soli premiešame. Vychladené zemiaky uložíme do väčších papierových košíčkov, na tretinu uložíme ochutený paradajkový pretlak, na ďalšiu uložíme šunku a na zvyšné uložíme pokrájaný syr. Majonézu ochutíme mletým korením, horčicou, osolíme a polejeme ňou pripravené jednohubky. Všetko posypeme umytými pokrájanými bylinkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára