23. decembra 2011

Orechový chlebík


5 vajec, 130 g krupicového cukru, vanilínový cukor, 130 g polohrubej múky, 30 g pomletých mandlí, 90 g para orechov, 180 g vlašských orechov, 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry, štvrť lyžičky mletého muškátového orieška, štipku mletého klinčeka
Celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom a s vanilinovým cukrom. Po lyžiciach pridáme preosiatu polohrubú múku a pomleté mandle. Vmiešame para orechy, vlašské orechy, nastrúhanú citrónovú kôru, mletý muškátový oriešok a mletý hrebíček. Formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom, povrch uhladíme, vložíme do vyhriatej rúre a pri teplote 180 stupňov upečieme. Po vychladnutí vyklopíme z formy a odložíme do nasledujúceho dňa odstáť. Potom nakrájame na plátky, ktoré uložíme na plech vyložený papierom, a dáme dosušiť pri teplote 60 stupňov na 35-45 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára