23. decembra 2011

Kolieska s marcipánom

cesto: 50 g masla, 90 g pomletých orechov, 55 g hladkej múky, lyžicu tekutého medu, pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, štipku mletého anízu
plnka: slivkový lekvár, rum, 80 g bieleho marcipánu
na posýpku koliesok: 2 lyžice medu, 30 g posekaných vlašských orechov
Z masla, pomletých orechov, hladkej múky, kypriaceho prášku, mletého anízu a medu si pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami. Z cesta pomocou okrúhlej formičky vykrojíme kolieska, ktoré uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravíme si posýpku: 2 lyžice medu rozpustíme v panvici na slabom ohni. Vložíme sekané orechy, premiešame, spolu krátko opečieme a odstavíme. Na polovičnú časť vykrojených koliesok dáme v mede opečené orechy. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Slivkový lekvár vymiešame s lyžicou rumu. Biely marcipán rozvaľkáme a z cesta vykrojíme kolieska rovnakej veľkosti ako upečené kolieska. Neposypané, vychladnuté kolieska potrieme slivkovým lekvárom a položíme koliesko marcipánu. Povrch marcipánu potrieme slivkovým lekvárom a prikryjeme orechovým kolieskom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára