27. októbra 2009

Piškótová roláda s kokosom

ky., 45 g hladkej múky., 50 g kryštálového cukru.,
Plnka: 200 ml kokosového mlieka., 2 PL škrobovej múčky., dóza smotany do kávy (asi 100 ml)., 50 g strúhaného kokosu., 50 g kokosových hobliniek.,
Žĺtky vymiešame s múkou a 1 až 2 PL vody. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, na tuhý sneh a zmiešame so žĺtkovou hmotou. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200º C pečieme dozlata. Upečené cesto preklopíme na utierku posypanú strúhaným kokosom, na chvíľu prikryjeme navlhčenou utierkou, odstránime papier na pečenie a zrolujeme. Na krém vymiešame kokosové mlieko so škoricovou múčkou. Smotanu za občasného miešania zohrejeme, pridáme kokosové mlieko a minútu varíme, pokým krém nezhustne. Uvarený krém necháme vychladnúť. Cesto vyrovnáme, natrieme kokosovým krémom a opäť zrolujeme. Roládu ozdobíme kokosovými hoblinkami a necháme v chladničke 3 hodiny tuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára