27. októbra 2009

Pruhovaná roláda

3 vajcia., 120 g kryštálového cukru., 120 g hladkej múky., lyžička prášku do pečiva., lyžička kakaa.,
Krém: 250 ml mlieka., 100 g kryštálového cukru., karamelový puding., 250 g masla.,
K tomu: 3 - 4 lyžice čučoriedok., červené tortové želé., farebná cukrárska posýpka.,
Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Varechou primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne ale zľahka premiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti, do jednej primiešame kakao. Každé cesto naberieme do striekacieho sáčka a striedavo striekame na papier na pečenie po dĺžke plechu svetlé a hnedé cesto.  Pečieme pri teplote 180º C asi 15 minút.
Krém: Z mlieka, cukru a karamelového pudingu uvaríme za stáleho miešania hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Puding vyšľaháme a po kúskoch prišľaháme maslo zmäknuté na izbovú teplotu.
Upečený plát natrieme krémom, do stredu uložíme čučoriedky a zavinieme. Dáme stuhnúť do chladničky. Podľa návodu na obale pripravíme želé a polejeme stuhnutú roládu. Posypeme farebnou cukrárskou posýpkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára