27. októbra 2009

Veniec Paríž - Brest - Paríž

100 ml mlieka., 50 ml vody., 75 g masla., štipka soli., ČL kryštálového cukru., 100 g hladkej múky., 3 vajcia., 100 g nasekaných mandlí.,
Plnka: 100 g tmavej čokolády na varenie., 100 g bielkov., 100 g vyšľahanej šľahačky., práškový cukor na posypanie.,
Čokoládu nasekáme a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Bielky vyšľaháme dotuha a primiešame k mierne vychladnutej čokoláde. Do zmesi opatrne zapracujeme šľahačku a dáme na 2 hodiny do chladničky. V hrnci spolu prevaríme mlieko, maslo, vodu, soľ a cukor. Odstavíme, na jeden raz pridáme preosiatu múku a zmes rozmiešame drevenou varechou. Vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme, kým sa zmes nezačne odlepovať od stien hrnca. Preložíme do misy a necháme mierne vychladnúť. Pomocou ručného šľahača zapracujeme do vychladnutej zmesi vajcia. Cesto naplníme do vrecka na zdobenie so širším nadstavcom a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame kruh s priemerom približne 18 cm. Ozdobíme mandľami a v rúre vyhriatej na 180º C pečieme 40 minút dohneda. Necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme. Čokoládovú plnku dáme do zdobiaceho vrecka so širokým hviezdicovým nadstavcom a spodný diel cesta ňou naplníme. Prikryjeme vrchným dielom, pocukrujeme a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára