27. októbra 2009

Piškótová roláda s rumovými čerešňami

6 vajec., 3 PL vody., 150 g hladkej múky., 150 g kryštálového cukru.,  350 g syra mascarpone., 4 PL citrónovej šťavy., ostrúhaná kôra z citróna., 120 g práškového cukru., 10 až 12 čerešní namočených v rume., 50 g čokoládovej polevy.,
Vajcia  rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s vodou a cukrom dopeny. Postupne pridáme preosiatu múku a miešame. Z bielkov a 40 g práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k žĺtkovej hmote. Cesto rozotrieme na plech a 15 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200º C. Upečené cesto vyklopíme, odstránime papier na pečenie a pomocou utierky zrolujeme. Syr mascarpone vymiešame s citrónovou kôrou a šťavou a 80 g práškového cukru. Cesto narovnáme, natrieme krémom, poukladáme čerešne a zrolujeme. vložíme do chladničky a 4 hodiny chladíme. Čokoládovou polevou pripravenou podľa návodu uvedenom na obale roládu ozdobíme, necháme stuhnúť a servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára