15. septembra 2010

Bábovkové variácie

Bábovka z treného cesta sa pripravuje jednoducho. Hoci ide o obyčajný koláč, prídavok dochucujúcich surovín, napríklad čokolády, čerstvého ovocia alebo korenín a orechov, premení bábovku na nezabudnuteľnú dobrotu. Ak chcete ozdobte lesklou polevou.
Mramorová bábovka - pripravte základné cesto, ale bez mlieka. Polovicu cesta odoberte do inej misy. Do jednej misy primiešajte 2 lyžice rumu, 75 g roztopenej čokolády., a 2 lyžice kakaa. Cesto nakladajte do formy striedavo: raz obyčajné, raz čokoládové. Pečte hodinu.
Bábovka so zmesou pečivových korenín - Spolu s múkou preosejte 1 lyžičku škorice a 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orecha. Cesto zľahka premiešajte so 60 g opečených posekaných lieskovcov. Pečte 1 hodinu. Pocukrujte.
Bábovka s čerstvým ovocím - Pripravte cesto bez mlieka. Zmiešajte 375 g posekaných marhúľ, sliviek alebo broskýň s 1 lyžicou citrónovej šťavy a zľahka primiešajte do cesta spolu s múkou. Pečte 1 1/4 hodiny.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára