Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov (šupku ponecháme) a nakrájame na malé kúsky, pridáme vodu a citrónovú šťavu a po varíme tak, aby jablká zmäkli (cca 5 – 7 minút). Dáme dolu z ohňa, pridáme šalviu a zelený čaj, premiešame a necháme cca 10 minút postáť v prikrytej nádobe. Potom scedíme, pridáme gelfix zmiešaný s cukrom, zamiešame a privedieme do varu. Varíme cca 1 minútu. Nakoniec sirup porozlievame do fľašiek, uzavrieme a dáme do chladu. Pri podávaní riedime sirup s vodou v pomere 1:2 – 3 vody. Podľa chuti pridáme citrón a ľad.
13. septembra 2010
Jablčný sirup so zeleným čajom a šalviou
1,6 l vody., šťava z 2 citrónov., 6 stredne veľkých jabĺk zbavených jadrovníkov., niekoľko lístkov šalvie., 12 KL uvareného zeleného čaju., gelfix., 600 g kryštálového cukru.,
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov (šupku ponecháme) a nakrájame na malé kúsky, pridáme vodu a citrónovú šťavu a po varíme tak, aby jablká zmäkli (cca 5 – 7 minút). Dáme dolu z ohňa, pridáme šalviu a zelený čaj, premiešame a necháme cca 10 minút postáť v prikrytej nádobe. Potom scedíme, pridáme gelfix zmiešaný s cukrom, zamiešame a privedieme do varu. Varíme cca 1 minútu. Nakoniec sirup porozlievame do fľašiek, uzavrieme a dáme do chladu. Pri podávaní riedime sirup s vodou v pomere 1:2 – 3 vody. Podľa chuti pridáme citrón a ľad.
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov (šupku ponecháme) a nakrájame na malé kúsky, pridáme vodu a citrónovú šťavu a po varíme tak, aby jablká zmäkli (cca 5 – 7 minút). Dáme dolu z ohňa, pridáme šalviu a zelený čaj, premiešame a necháme cca 10 minút postáť v prikrytej nádobe. Potom scedíme, pridáme gelfix zmiešaný s cukrom, zamiešame a privedieme do varu. Varíme cca 1 minútu. Nakoniec sirup porozlievame do fľašiek, uzavrieme a dáme do chladu. Pri podávaní riedime sirup s vodou v pomere 1:2 – 3 vody. Podľa chuti pridáme citrón a ľad.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára