7. septembra 2010

Zákusok s rumom

10 vajec., 1,5 pohára cukru., 2,5 pohára polohrubej múky., pl kakaa., kl prášku do pečiva.,
Pudingová masa: 2 čokoládové pudingy., 500 ml mlieka., 250 g masla
K tomu: balenie piškót., 100 ml rumu., hotová čokoládová poleva., tuk na vymastenie plechu
Vajcia vyšľahať s cukrom. Pridať múku vymiešanú s práškom do pečiva a kakaom a jemne vymiešať. Cesto dať do tukom vymastenej formy. Piecť pri teplote 180 stupňov C asi 30 – 35 minút.
Pudingová masa: Pudingy za stáleho miešania uvariť v mlieku. Maslo o izbovej teplote vymiešať s vychladnutým pudingom.
Zákusok s rumom: Upečené, vychladnuté cesto prekrojiť trikrát, jednotlivé časti natrieť pudingovou masou a položiť na seba. Cesto niekoľkokrát hlboko narezať nožom. Do narezaných miest vložiť piškóty a dobre ich pokropiť rumom. Polevu pripraviť podľa návodu na balení a poliať ňou zákusok.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára