Nalámanú škoricu, vanilkový a kryštálový cukor, klinčeky, biele korenie a šťavu z citróna dáme do hrnca, pridáme ošúpané hrušky prekrojené napoly a zalejeme vodou, aby boli ponorené. Prikryjeme a na najslabšom stupni varíme asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Hrušky dáme na dezertný tanierik, polejeme korenistým sirupom a podávame.
20. septembra 2010
Voňavé hrušky
4 veľké hrušky., tyčinku škorice., balíček vanilkového cukru., citrón., 2 voňavé klinčeky., pár zrniek bieleho korenia., 150 g cukru
Nalámanú škoricu, vanilkový a kryštálový cukor, klinčeky, biele korenie a šťavu z citróna dáme do hrnca, pridáme ošúpané hrušky prekrojené napoly a zalejeme vodou, aby boli ponorené. Prikryjeme a na najslabšom stupni varíme asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Hrušky dáme na dezertný tanierik, polejeme korenistým sirupom a podávame.
Nalámanú škoricu, vanilkový a kryštálový cukor, klinčeky, biele korenie a šťavu z citróna dáme do hrnca, pridáme ošúpané hrušky prekrojené napoly a zalejeme vodou, aby boli ponorené. Prikryjeme a na najslabšom stupni varíme asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Hrušky dáme na dezertný tanierik, polejeme korenistým sirupom a podávame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára