10. septembra 2010

Zlatistý koláč z tvarohového cesta

250 g sladkého maslového cesta., 400 g tvarohu., 125 ml kyslej smotany., 2 vajcia., 1 vaječný žĺtok., 125 g práškového cukru., 1 lyžica vanilkového cukru., 2 lyžičky citrónovej kôry., 60 g hrozienok namočených v 2 lyžiciach tmavého rumu., práškový cukor na posypanie., 
Predhrejte rúru na 200 stupňov C. Vymastite okrúhlu formu s priemerom 22 m. Vyvaľkajte polovicu cesta na kruh priemeru 23 cm. Vložte do formy tak, aby boli okraje mierne zodvihnuté. Napichajte vidličkou a pečte 10 - 15 minút, potom nechajte vychladnúť. Vyvaľkajte zvyšok cesta a vysteľte boky formy. Teplotu nastavte na 180 stupňov C. Vyšľahajte tvaroh, smotanu, žĺtky, cukor a citrónovú kôru na hustú masu. Z bielkov vyšľahajte polotuhý sneh. Zamiešajte 2 kopcovité lyžice snehu do syra, primiešajte aj zvyšok snehu a hrozienka. Pečte hodinu, vychlaďte v rúre.
Podávanie - Koláč vyberte z formy až po úplnom vychladnutí. Pred podávaním ho navrchu zľahka pocukrite.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára