8. septembra 2010

Americká karamelová poleva a Poleva z jemného tvarohu

Americká karamelová poleva - V hrubostennom hrnci roztopte 60 g čokolády, 300 g cukru., 125 ml mlieka., 60 g masla., 1 polievkovú lyžicu žltého sirupu a štipku soli. minútu vrieť. Stále miešajte a nechajte minútu vrieť. Ochlaďte a vyšľahajte.
Poleva z jemného tvarohu - Dajte do misy 125 g jemného tvarohu. Preosejte k nemu 15 g práškového cukru a nahladko vyšľahajte. Zo 150 ml šľahačky odoberte 1 1/2 lyžice, zvyšok postupne zašľahávajte do zmesi, aby z nej bola riedka kaša. Neprešľahajte - natretá poleva stuhne. Keď treba polevu ešte zriediť, použite na to odloženú šľahačku.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára