1. septembra 2010

Čokoládovo kokosová torta

kakaový prášok., 90 g horkej čokolády., 250 g hladkej múky., 30 g práškového cukru., 300 ml cmaru., 125 g zmäknutého masla 1/2 lyžičky kypriaceho prášku., 3 vajcia., 100 g kokosovej múčky., 
Čokoládový maslový krém: 125 g zmäknutého nesoleného masla., 250 g preosiateho práškového cukru., 1 lyžica vanilkovej esencie., 1 lyžica mlieka alebo smotany., 100 g horkej čokolády., 300 ml nathuho vyšľahanej šľahačky., kokosové hobliny na zdobenie.,
Vyhrejte rúru na 180 stupňov C. Vymastite dve okrúhle formy priemeru 23 cm a posypte kakaom. Roztopte čokoládu (Čokoládu polámte na kúsky a dajte do ohňovzdornej misy. Misu položte na hrniec s vriecou vodou a počkajte 5 minút.). Do misy šľahača vsypte múku, cukor, smar, maslo, kypriaci prášok a vajcia. šľahajte, aby cesto dobre rozmiešalo a zo strán ho zoškrabte fumenou špachtľou. Šľahajte 2 minuty, potom primiešajte kokos. Cesto rovnomerne rozložte do foriem. Pečte 35 minút, aby ste špajľu vloženú do stredu vytiahli čistú. Nechajte vo formách chladnúť 10 minút, potom vyklopte a nechajte celkom vychladnúť. Každý korpus vodorovne rozrežte na 2 vrstvy. Jednu vrstvu položte na servírovací podnos a natrite polovicou maslového krému. Zakryte druhou vrstvou. Natrite polovicou šľahačky. Zakryte druhou vrstvou cesta a natrite zvyšným maslovým krémom. Navrch položte poslednú vrstvu cesta a natrite zvyšnou šľahačkou. ozdobte hoblinami a posypte kokosovou múčkou.    
Čokoládový maslový krém: Maslo dajte do misy a postupne rozšľahávajte s cukrom. Pridajte vanilku a smotanu. Roztopte 100 g horkej čokolády. Ochlaďte, potom ju zašľahajte do krému. 
Kokosové hobliny: Rozbite čerstvý kokosový orech a vyberte kusy dužiny. Nožíkom na zeleninou ťahajte pozdĺž oblúkov s vonkajšou hranou kokosovej dužiny, čím vzniknú tenučké hobliny s krásnymi tmavými okrajmi. 
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára