125 g nesoleného masla., 125 g práškového cukru., 1 vajce 1 lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry 200 g hladkej múky preosiatej s 1 lyžičkou kypriaceho prášku.,
Poleva: 100 g masla., 100 g práškového cukru., 2 lyžice svetlohnedého nerafinovaného cukru., 2 lyžice mlieka., 250 g mandľových lupienkov.,
Vymastite a vysteľte plytký štvorcový plech so stranou 23 cm. Rúru vyhrejte na 180 stupňov C. Na polevu roztopte maslo, pridajte cukor a mlieko. Ohrejte do varu, potom odtiahnite nabok a primiešajte mandle. Maslo s cukorm vyšľahajte dopenista. Zašľahajte vajce a citrónovú kôru. Zašľahajte múku, aby sa rovnomerne rozmiešala. Cesto naložte na plech a natrite ho rovnomerne polevou. Pečte 35 minút, kým koláč nezožltne. Ešte teplý nakrájajte na rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára