Náplň: asi 30 kúskov kandizovaných višní., 4 PL rumu
Poleva: 2 polevy svetlé
Na prípravu náplne naložíme višne do rumu, prikryjeme a necháme cez noc uležať. Na prípravu cesta rozpustíme polevu podľa návodu vo vodnom kúpeli. Maslo, cukor, vanilínový cukor, arómu a kakao ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na penu. Pridáme vychladnutú čokoládovú polevu, mleté mandle a piškóty. Elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni všetko dobre premiešame a cesto dáme vychladiť na hodinu do chladničky. Višne necháme riadne odkvapkať. Každú višňu obalíme malým množstvom cesta a vytvoríme guľôčku veľkosti orieška. Dáme do mrazničky na hodinu stuhnúť. Polevy podľa návodu rozohrejeme vo vodnom kúpeli, nalejeme do misky a necháme schladnúť. Guľôčky namáčame do mierne stuhnutej polevy pomocou kávovej lyžičky a vidličky. Prenesieme na papier na pečenie a lyžičkou vytvoríme ozdobu. Necháme stuhnúť. Uchovávame v chlade.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára