13. septembra 2010

Višňovo – jablkový džem so škoricou

600 g višní., 400 g jabĺk., na štipku noža mletej škorice., KL kyseliny citrónovej., kg cukru., Gelfix
Višne umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, odkôstkujeme a odvážime (600 g). Jablká umyjeme, ošúpeme, odstránime jadrovník, nakrájame na malé kúsky (prípadne postrúhame) a odvážime (400 g). Ovocie, škoricu kyselinu citrónovú dáme do hrnca. Z naváženého množstva cukru odoberieme 2 PL, ktoré zmiešame s Gelfixom a potom s ovocím. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu. Len čo sa hmota začne variť, pridáme zvyšný cukor. Znovu privedieme za stáleho miešania do varu a necháme minútu povariť, pričom stále miešame. Potom dáme dolu z platne. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára